Ons aanbod
Palmbomen, olijfbomen, bamboe en veel meer...
Ons aanbod
Winterharde palmen voor de Nederlandse tuin
Bamboo Spirit
Zwarte bamboe, Phyllostachys Nigra
(foto: Sami Holopainen)

Om zijn kennis rond bamboe te vergroten heeft Remmo Georgius van Bamboo Spirit een reis naar Kandy, Sri Lanka gemaakt om de bamboe van Sri Lanka te bestuderen.

In Sri Lanka groeit de grootste bamboe ter wereld, de Dendrocalamus giganteus, die tot wel 35 meter hoog wordt en tot 30 cm dikke stammen heeft.

 

Deze soort levert 20 tot 30 ton biomassa per hectare per jaar, wat tot de allerhoogste gewasopbrengsten ter wereld hoort. Een groot deel hiervan is bamboestam en dus bruikbaar als bouwmateriaal.

Op de foto staat hij bij de Dendrocalamus giganteus in de botanische tuin van Peradeniya.

 

‘Save the planet, use Bamboo’

In het nieuws

Mijn Hogeland interviewt bamboeman Remmo

Bamboeman Remmo Mijn Hogeland Jan Gerrit Vos
Foto: Jan Gerrit Vos

Aandacht voor 'bamboeman' Remmo op de website Mijn Hogeland! Jan Gerrit Vos interviewde Remmo en sprak met hem over de windsingel van bamboe die hij om zijn huis heeft, en over het nut van een bamboehaag.

Lees meer …

Samenwerking met Lokale Maakplaats van House of Design

Foto: Janna Bathoorn

Op uitnodiging van House of Design is Bamboo Spirit gevraagd om materiaal te leveren aan het project Lokale Maakplaats. Meubelmaker en ontwerper Paul Bloemers, ontwerper Simone Larabi, vlechtvormgever Esmé Hofman en Rudi Hofman van Werkplein Ability werken samen met Remmo Georgius in Team Bamboe.

Lees meer …

Interview met de bamboeman van Kloosterburen

Artikel in de Noorderkrant, april 2019.

Kloosterburen - Voor Remmo Georgius uit Kloosterburen begon zijn liefde voor bamboe toen hij 25 jaar geleden zijn eerste bamboeplant kreeg, erover ging lezen en enthousiast werd. Gepassioneerd vertelt hij over de vele mogelijkheden van de plant en hoe woekeren te verhelpen is.

Lees meer …